Menu
Little things
Posted in BlogitLifestyleMotivaatioVinkit

Moikka kaikki. Ihanaa alkanutta vuotta 2018 just sulle! Onks vuosi lähteny vahvasti käyntiin?

Mulla uudenvuoden vaihde meni töissä ja illalla lähdin sitten suoraan töistä Emilian kanssa baariin. Olihan meillä hauskaa. Muuten tää vuodenvaihde toi pienen mutkan matkaansa. Nimittäin toissapäivänä töissä: sattui työtapaturma. Pullokone sekosi ja tottakai mun tuurilla satuin kävelemään just sillon ohi siitä, kun se päätti alkaa heittelee lasipulloi yli laidan. Tilanne oli nopee, mut sain siinä sitten nilkkaani aika ison syvän haavan lasinsirpaleesta, jonka kävin sairaalassa toissayönä liimailemassa kiinni. Se yö oli ehdottomasti kauhein yö, koskaan mun elämässä. Itkin kokoyön, koska kipu tossa jalassa oli ihan jäätävää. Taistelin aamuun saakka, kunnes Tiina toi mulle särkylääkettä ja lähdin uudelleen sairaalaan. Eilinen meni vaan nukkuessa, mut olo alkaa olla ehdottomasti parempaan päin. Mie todella toivon, että tää vuosi jatkuu paremmissa merkeissä. Haha!

Lähiaikoina oon miettiny asioita mitkä tekee just mut onnelliseks, ja millasista asioista saan onnellisen olon. Ehkä ne asiat on myöskin sellasia, mitä ei tapahdu mun elämässä. Ne on asioita mitkä tapahtuu mun ympärillä, ja saan jakaa ne.

Mun mielestä äärettömän iso taito on: pystyä iloitsemaan toisen puolesta. Taito voida toimia epäitsekkäästi.

 

 

Nää on asioita jotka saa mut kerta toisensa jälkeen todella onnelliseksi:  

Vanhukset. Onnelliset vanhus parit, jotka vieläkin kiusoittelee toisiaan. Flirttailee ja naureskelee toisilleen. Asiakaspalvelutyössä, törmään tähän vähän väliä ja se pelastaa päivän aina. Tai vanhukset, jotka jaksaa olla positiivisia ja auttavaisia naapureita, perhettä, tai tuntemattomia kohtaan. Vaikkapa keittämällä kahvit ja tarjoamalla nisut työmiehille jotka ahertaa pihalla. En tiiä, mulle tulee tollasista jutuista jotenki tosi lämmin olo.

Musiikki. Tykkään oikeastaan ihan kaikenlaisesta musiikista. Mut pikkuorava ääni, ja sellaset melodiat mitkä on söpöjä. Ne menee ytimeen asti. Kuuntelen joskus oikeesti vaan pikkuorava musiikkia, koska saan siitä onnellisen olon ja rauhotun, tai viillinnyn siitä sopivalla tavalla. En kestä.

Hyvät asiakaspalvelijat.  Se kun sun täytyy hoitaa joku asia, vaikka puhelimitse. Ja luurinpäässä on joku joka haluu tehdä kaikkensa sun vuoksi, että sulle jää hyvä mieli. Sellanen asenne huokuu luurinki läpi. Sama myös, face to face. Avuliaat ihmiset, jotka ei luovuta, vaan tekee kaikkensa. Arvostettavaa.

Suurperheet. Ne jotka on kattonu elokuvan: Villi tusina. (Cheaper by the Dozen). Must se on yks parhaimpia elokuvia. Iso perhe, sisarusten välistä riitelyä, rakkautta, työn ja perheen välillä tasapainottelua. Ja loppujen lopuksi oikeita päätöksiä. Mietin joskus nuorempana, että mä en halua paljoa lapsia. Mulla on itellä siis neljä pikku sisarusta ja yks isosisko. Mitä vanhemmaksi oon tullut niin oon tajunnu, että sisarukset on rikkaus. Ja mä haluaisin ison perheen. Se kun mun sisarukset sanoo mulle: ” Sonja oot tyhmä ja pelle. Ei tuu ikävä” Samaan aikaan tiedän, että niillä tulee mua kauhee ikävä ja mulla niillä. Rakkautta vain, mut eihän sitä nyt voi myöntää suoraan siskolle. 😀

Disney elokuvat. Etenkin shrekit, mulan, frozen ja aladdin. Parhautta! Propsit käsikirjottajille. Lasten leffoissa on hyvää läppää, jopa aikuisille. Katson mielummin jonku hauskan lastenleffan, kun aikuisille suunnattua toimintaa/romantiikkaa.

Liikunta. Faktahan on se, että kuntoilu tuottaa hyvää euforiaa. Jokaisen pitäis harrastaa jotain. Kaikille on varmasti oma juttu.

Tee ja näkkäri. Must on parasta vaan istua kaverin kanssa, ja syödä näkkäriä tuhottoman paljon. Jutella maailman menosta. Camilla tulee aina mieleen tästä. Haha olipa random.

Positive Quotes.  Seuraan kaikkia mahdollisia tollasia, ja joskus vaan lueskelen niitä. Hyvää energiaa.

Huumori. Kaikki huumori. Pelastaa tilanteen ku tilanteen. Yksinkertanen huumori, vitsit, sarkasmi. Parasta!

Lapset. Aikuistenkin pitäis oppia olemaan lapsenmielisiä. Rakastan lapsia, koska lapset on niin aitoja. Sanoo sen mitä mieleen tulee, mutta ei tarkoita pahaa. Uteliaisuus on ihanaa.

Nyt ku kirjotan tätä, mulle tulee mieleen TOSI PALJON asioita. Mistä mä nautin ja mitkä saa mun olon tuntuu paremmalta. En osaa valita mistä kirjoittaisin edes. Ylipäätänsä: Pitäis oikeasti muistaa, että mikään ei ole itsestäänselvyys.  Ainoa asia on: Oma perhe. Se ei koskaan jättäis, joka kestää kaiken. Mut sekään ei oo itsestäänselvyys. Siitäkin pitää pitää huolta. Pienin teoin. Mulle on tullu tavaksi välillä esim: yllättää mummi. Kirjotan sille kirjeen, ja laitan kuoren sisään myös arpoja. Mulle se ei paljoa maksa, mutta kuinka paljon se antaa mummille. Joka tosin miettii toisessa päässä: ”Miksi se sonja minulle arpoja ostaa, rahhaa tuhlaa tämmösiin humpuutuksiin.” Mie tiiän, että vaikka se kärtyää, se on onnellinen siitä.

Toimikaa epäitsekkäästi. Siinä täytyy olla rajansa toki. Pystyisin tästä suoraan nimeämään monta ihmistä mun lähipiirissä, jotka on epäitsekkäitä hyvissä määrin, ja antaa kaikkensa tärkeiden asioiden vuoksi. Siks ne onkin mun lähipiirissä.

Tästä syystä onnellisuuden kärkipäähän menee: Perhe, ystävät.  Koska ne asiat mitä mulla on ympärillä, määrittää myös hyvin pitkälti sen kuka, ja millanen henkilö mä oon ja musta tulee.

Tää kirjotus on mun mielestä tärkeä, koska heikkojen hetkien keskellä pitäis oppia kääntään huonot asiat hyviksi. Ja silloin kannattaa hakeutua niiden asioiden luo, johon luottaa ja jotka antaa sulle hyvää energiaa.

Tässä kaikille tehtävä:

2018 – Tee lista asioista mistä oot kiitollinen ja mitkä saa sulle hyviä viboja. Vietä niiden kanssa aikaa. Poista elämästä asiat mitkä ei usko suhun, ja mitkä ei anna sulle mitään. Asiat mitkä syö sun hyvää energiaa.

Write it on your heart that everyday is the best day in the year.

Nyt alan lopettelemaan tätä tekstiä. Emilia tuli jo aamusta mun luokse, ja voisin alkaa nyt tekemään meille aamupalaa. Tammikuussa on myös mun parhaanystävän Heidin laskettuaika, en pysty käsittään. Maailman ihanin juttu!! <3 Tän vuoden kohokohta. En pysty ymmärtämään, että Heidi oikeesti saa ikioman vauvan. Tämän kuukauden kruunaa myös se, että lähden parin viikon reppureissu tyyliselle matkalle mun duuni kamun kanssa Thaimaaseen. Can’t wait!

Olkaahan kilttejä!

 

Pusuin,

Sonja

 

 

 

 

 

 

There are no reviews yet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart